Kategorier: Efterrätter , Fika
Ungefärlig förberedelsetid: 10 minuter
Ungefärlig tillagningstid: 15 minuter
Antal portioner: 4
Vi gör gärna en varm smulpaj då vi är ute. Ibland som dessert men även som fika. Denna variant är med björnbär men det går att ta annan frukt istället beroende på vad man har tillgängligt. Eftersom vi inte har övervärme som i en ugn rör vi om i formen då och då under tillagningen.
Ingredienser
- 60 g smör - rumsvarmt
- 3 msk socker
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl havregryn
- 1/2 krm salt
- 250 g björnbär - frysta eller färska
- Några msk flytande smör vid tillagningen
Förberedelser
- Blanda alla ingredienser förutom bär och flytande smör
Tillagning
- Smörj formen med lite flytande smör
- Lägg i bären
- Täck med smuldegen
- Ringla över lite flytande smör
- Ställ formen i glöden eller på ett galler
- Undvik för hög värme då det gärna blir bränt i botten av formen
- Rör om då och då
Servering
- Serveras som den är eller med något tillbehör
- Medhavd glass i mattermos är värt att prova att ha till
Skrivet av: Anonym