Kategorier: Efterrätter
Ungefärlig förberedelsetid: 15 minuter
Ungefärlig tillagningstid: 15 minuter
Antal portioner: 8
Ett annorlunda sätt att baka chokladkaka på glöden. Dessutom får den en touch av apelsin vilket vi gillar. Själva chokladkake-receptet har vi fått av vår vän Gunilla. Tänk på att de urgröpta apelsinerna inte är formstabila innan smeten är färdigbakad. Se också till att de står stabilt i glöden och inte välter.
Ingredienser
- 8 stora apelsiner
- 3 ägg
- 4 dl socker
- 1 msk vaniljsocker
- 3 msk kakao
- 150g smör/margarin
- 1 dl vatten
- 1 dl mjölk
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
Förberedelser (gärna hemma)
- Vispa ägg och socker pösigt
- Blanda i vaniljsocker och kakao
- Smält smöret, tillsätt vatten och mjölk, häll det i smeten
- Tillsätt mjöl och bakpulver
- Blanda med en slev, rör inte för länge
Tillagning
- Skär av toppen av apelsinerna och gröp ur dem
- Häll smeten i apelsinerna - den kommer att öka i storlek så fyll inte för mycket
- Lägg på locket
- Lägg apelsinerna på glöden - se till att de inte tippar
- Låt ligga till man kan sticka i smeten med en sticka utan att det klibbar
Servering
- Servera på tallrik tillsammans med innanmätet från apelsinerna
Skrivet av: Anonym