Kategorier: Efterrätter , Tortillas
Ungefärlig förberedelsetid: 25 minuter
Ungefärlig tillagningstid: 10 minuter
Antal portioner: 4
Energi: 100 kcal per 100 gram
En somrig efterrätt med både rabarber och jordgubbar. En lysande kombination av syra och sötma med fördel avnjuts med en kopp kaffe. Fyllningen förbereds med fördel hemma och tas med i separat förpackning.
Ingredienser
- 180 g färska rabarber
- 24 g potatismjöl
- 60 g brunt farinsocker
- 180 g färska jordgubbar
- 4 styck mediumstora tortillabröd
- 100 g mörk blockchoklad
- 4 msk ljus sirap
Förberedelser i hemmet
- Sätt ugnen på 200 grader
- Skär rabarbern i korta bitar
- Blanda potatismjöl, farinsocker och rabarber
- Lägg blandningen i en eldfast form och låt den stå i ugnen i 15 minuter
- Som alternativ kokas blandningen ihop på svag värme
- Skär jordgubbarna i mindre bitar
- Ta ut rabarberblandningen ur ugnen och blanda med jordgubbarna, låt svalna och lägg i en burk
- Riv/skär blockchokladen i bitar och lägg i en liten burk
Tillagning
- Värm en Muurikka
- Fördela ginon på ena halvan av tortillabröden
- Strö över den rivna chokladen
- Vik över bröden till "klämmor"
- Stek bröden i torr panna på båda sidor
- Tortillan skall få fin färg och chokladen skall smälta.
- Servera gärna med ljus sirap som ringlas på bröden
Skrivet av: Anonym