Kategorier: Lunch/middag , Tortillas
Ungefärlig förberedelsetid: 10 minuter
Ungefärlig tillagningstid: 20 minuter
Antal portioner: 4
Tonfisk blandat med majonäs och andra smaksättningar är en klassiker. Både att äta röran som den är, ha i toast eller som i detta fallet mellan tortillabröd. Röran görs med fördel i ordning hemmavid.
Ingredienser
- 2 burkar tonfisk i olja eller vatten
- 1,5 dl majonäs
- 2 tsk dijonsenap
- 1 röd lök
- 1 dl hackad saltgurka
- 12 skivor god ost
- salt
- peppar
- 8 st tortillas
- Eventuellt smör till stekning
Förberedelser
- Låt tonfisken rinna av
- Finhacka löken
- Blanda tonfisk, majonäs, senap, gurka och lök
- Smaka av med salt och peppar
Tillagning
- Bred röran på en tortilla
- Lägg på tre skivor ost
- Täck med en tortilla
- Stek på båda sidorna tills ytan är fin och fyllningen är varm
- Försök att undvika matfett i pannan då det ger kladdiga tortillas
Servering
- Skär i fjärdedelar och servera med en grönsallad vid sidan
Skrivet av: Anonym