Kategorier: Lunch/middag , Tortillas , Vegetariskt (även lakto-ovo)
Ungefärlig förberedelsetid: 30 minuter
Ungefärlig tillagningstid: 20 minuter
Antal portioner: 4
Fyllningen i tortillas kan varieras i oändlighet. Här är en vegetarisk variant vi tycker om. Snabbt tillagad om man förbereder hemma. På grund av osten så är detta inte en strikt vegetarisk rätt utan klassas som LAKTO-OVO vegetarisk.
Ingredienser
- 1 stor gul lök
- 4 vitlöksklyftor
- 1 msk rapsolja eller smör
- 2 msk vinäger
- 1 msk chipotlepasta
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk salt
- 2 burkar borlottibönor a 400 gram
- 4 msk limejuice
- 2 dl riven ost med smak
- 8 tortillas - inte den stora sorten
- 1 msk rapsolja eller smör till stekning
Förberedelser
- Kan med fördel göras hemma
- Finhacka lök och vitlök
- Stek på låg värme i smör tillsammans med vinäger, chipotlepasta, spiskummin och salt
- Blanda i bönorna och spadet
- Reducera till det hela inte är flytande eller vattnigt
- Mosa bönorna lätt
- Smaka av med limejuicen, salt och spiskummin
- Låt svalna
- Bara så mycket att osten inte smälter när den blandas i
- Blanda i den rivna osten
Tillagning
- Bred bönblandingen på en tortilla och täck med tortilla
- Stek i lite matfett
- Tortillan skall inte bli fet och kladdig av smöret
- I en bra panna kan smöret hoppas över
- Vänd en eller flera gånger tills fyllningen är varm och osten har smält lite
Servering
- Skär i fjärdedelar och ät
- Ät gärna en grönsallad till
Skrivet av: Anonym