Kategorier: Tillbehör , Vegetariskt (även lakto-ovo)
Ungefärlig förberedelsetid: 20 minuter
Ungefärlig tillagningstid: 30 minuter
Hemgjord bostongurka som passar utmärkt till både korv och hamburgare men även till andra rätter. Den blir inte lika grön som den köpta då det inte är några tillsatta färgämnen. Kryddningen kan varieras efter smak.
Ingredienser
- 1 kg Västeråsgurka
- 2 st gul lök
- 2 st röd paprika
- 1,1 dl Ättika 24%
- 3 dl vatten
- 2 tsk salt
- 2 msk gula senapsfrön
- 2 dl strösocker
- Kan smaksättas med vitlök och eller färsk chili efter smak. Prova med 2-4 röda chilifrukter.
Förberedelser
- Skala och hacka löken
- Hacka paprikan
- Skölj gurkan och skär den i tärningar
Ättikslag
- Blanda ättika, vatten, socker, salt och senapsfrön i en stor kastrull.
- Koka upp lagen och rör om tills att sockret har löst sig.
Tillagning
- Häll i lök, paprika och eventuell smaksättning i kastrullen.
- Koka på låg värme till blandningen har en lagom tjocklek. Räkna med minst 20 minuter.
- Rör om regelbundet
- Valfritt: Tillsätt 1 krm natriumbensoat för bättre hållbarhet
- Häll upp bostongurkan i väl rengjorda burkar och förvara i kylskåp.
Skrivet av: Anonym