Kategorier: Tillbehör , Vegetariskt (även lakto-ovo)
Ungefärlig tillagningstid: En timme 20 minuter
Antal portioner: 12
En god chutney som passar till både gris, nöt och fågel. Gjord på en bas av rabarber men innehåller också rödlök, aprikoser och curry.
Ingredienser
- 500 g rabarber
- 2 st rödlökar
- 1,5 msk ättikssprit (12%)
- 0,75 dl vatten
- 1 tsk riven ingefära
- 5 dl socker
- 2 tsk spansk peppar
- 8 torkade aprikoser
- 2 tsk salt
- 1,5 msk Curry
Tillagning
- Skär rabarbern i små bitar
- Hacka rödlöken
- Koka rabarber, lök, ättikssprit och vatten i 10 minuter
- Tillsätt övriga ingredienser
- Låt koka under omrörning i ca 35 minuter
- Låt svalna
Förvaring
- Häll upp den heta chutneyn i väl rengjorda glasburkar och förslut
- Låt burkarna svalna och förvara sedan i kylskåp
- Hållbarhet minst en månad i kylskåp.
Skrivet av: Anonym